Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zene

 5 PERC SZÜNET - SAJÁT ZENE PILLANATOK ALATT

Kikapcsolnál pár percre? Akkor tarts szünetet velünk egy igazi lelazítós programmal!

Mindössze pár perc a napi malom közepette, mindig juthat a lazításra. Kattints a lenti linkre! Aztán dőlj hátra és élvezd a saját szerzeményed...

A program nem túl bonyolult, mindössze a fekete négyzetben látható alakra kell húzni a lenti ikonsor elemeit, és már fel is csendül a tetszőleges dallam. A variációk száma gyakorlatilag végtelen, és a stílus csak rajtad múlik.

Hajrá, jó szórakozást!

www.incredibox.com/en/#/application

Tetszett?

forrás:pozitívnap.hu

www.mixpod.com/playlist/89529660

KAFA / SUB BASS MONSTER                                    

SIZZLING / JULI & ZOOHACKER

Ezen a klippen Demi Lovato féltestvérével Maddyvel énekel. Mit gondolsz, ő lesz az új sztár?

 MIZU                                                                            

 

LÁJK

 HAPPY 20. BIRTHDAY SELENA!

2012.07.22.

Nemrég felmerültek a pletykák, miszerint Justin Bieber és Selena Gomez véget vetettek kapcsolatuknak. Justin nemrég tisztázta a helyzetet, és elmondta, minden a legnagyobb rendben van közöttük.

Ezt a számot Justin Selenának írta:

KATY PERRY & ELMO: HOT'N COLD

SHE & HIM - IN THE SUN

 JACKIE EVANCHO 

Jackie Evancho, az aprócska kislány elképesztően hatalmas hanggal és gyönyörű hajlításokkal lopta be magát az amerikai közönség szívébe az America's Got Talent című tehetségkutató versenyen. Debütáló CD/DVD kiadványa 2010 év végén jelent meg "O Holy Night" címmel az Egyesült Államokban. A CD-n Jackie olyan karácsonyi klasszikusokat énekel, mint az "O Holy Night" vagy a "Silent Night", és a stúdiófelvételek között olyan dalok is helyet kaptak, mint a "Pie Jesu" és a "Panis Angelicus", melyeket először a tehetségkutató versenyen hallhatott a közönség az akkor 10 éves Jackie előadásában. A DVD-re az America's Got Talent legjobb pillanatai kerültek, többek között a meghallgatás, valamint az énekesnővel készült interjú is megtekinthető.

Bár Jackie Evancho a világ számára a versenynek köszönhetően vált ismertté, valójában zenei pályafutása lényegesen korábbi időpontig nyúlik vissza. Minden azzal kezdődött, hogy az Evancho család megnézte az Operaház Fantomja egyik nagyon szép előadását. 

"Elmentünk, hogy megnézzük. Nagyon-nagyon jó volt." - Jackie a pennsylvaniai WPXI televíziós csatornának mesél. "Nagyon hosszú volt, és teljesen megbabonázott." Édesanyja, Lisa megvette a művet DVD-n, és Jackie-t mágnesként vonzotta valami Andrew Lloyd Webber alkotásában, megmagyarázhatatlan érdeklődés kerítette hatalmába. Folyamatosan azokat a sorokat énekelte, csak járkált fel-alá a házban, és próbálta visszaadni, amit hallott. "Mi igazán nem gondoltuk, hogy az ő hangja a normálistól eltér." - meséli édesapja, Mike. "Ő a legidősebb lányunk, nem volt más hétévesünk, akihez hasonlíthattuk volna." 

Mike és Lisa még emlékeznek arra a pillanatra, amikor felismerték, hogy lányuk hangja nemcsak szép, hanem valódi érték is. "Az első gyermekeknek szóló tehetségkutatóra meghívtuk a szüleinket. Amikor Jackie énekelni kezdett, láttuk, hogy megdöbbent arccal néztek egymásra, majd végignéztünk a közönségen, akiken ugyanez a döbbenet látszott - ezt követően már tudtuk." - emlékszik vissza Mike. 

Azt követően, hogy a második helyet szerezte meg egy 20 éves operaénekesnő mögött, Jackie egyre több versenyre nevezett be. Felkeltette a Grammy-díjas producer, David Foster figyelmét is, amikor egy helyi versenyt megnyert, ahol a színpadon a híres producer kísérte őt zongorán. "Azt mondta, hogy Jackie hangja egészen elképesztő" - emlékszik vissza Mike. A 2010-es Pittsburgh Pirates-meccsen már ő énekelte a nemzeti himnuszt csakúgy, mint egy olyan rendezvényen, amelyet Chuck Yeager tiszteletére tartottak.

Most már érthetetlennek tűnik, de Jackie kétszer is személyesen vett részt az America's Got Talent válogatásán Philadelphiában, azonban a producerek mindkétszer elküldték őt. Ezt követően a szülei láttak egy felhívást, hogy YouTube-on keresztül is lehet jelentkezni, és végül megtalálták a módját annak, hogy felhívják a figyelmet Jackie-re. 

 "Láttam egy videót az America's Got Talent" házigazdájával, Nick Cannonnal, amiben említette, hogy a YouTube videómegosztón keresztül is várják a jelentkezőket. Úgy döntöttünk, hogy feltöltünk egy videót, de aztán valahogy el is feledkeztünk róla." - meséli Mike. 

Akik azonban megnézték Jackie videóját, egyszerűen képtelenek voltak elfelejteni a kislány produkcióját, és neki adták a legtöbb szavazatot az összes YouTube-on jelentkező versenyző közül, így 12.-ként bejutott a műsor 5. évadának döntősei közé. 

Első élő fellépésén Puccini "O Mio Babbino Caro" című dalát énekelte átütő sikerrel, a közönséget teljesen meglepte, mondhatni sokkolta az aprócska lány hatalmas hangja. Ez a debütáló előadás örök emlék marad Jackie számára. "Nagyon jól boldogul a színpadon, és jól érezte magát, amikor tapsoltak neki, illetve akkor is, amikor a zsűri felismerte. Ez rengeteget jelentett neki." - meséli Mike. 

A zsűrit teljesen lenyűgözte. "Képtelen vagyok elhinni, hogy ebből az aprócska kislányból ilyen hatalmas hang jön ki" - nyilatkozta Sharon Osbourne. Piers Morgan az alábbival egészítette ki: "Ez volt az egyik legkülönlegesebb előadás, amit az America's Got Talentben valaha láttam", míg Howie Mandel kijelentette, "Te egy angyal vagy. Egy igazi szupersztár!"

47_0.jpeg

A későbbi előadásaival is lenyűgözött mindenkit: az Andrea Bocelli-által elhíresült "Time To Say Goodbye" vagy a Sarah Brightman által népszerűsített "Pie Jesu" Webber-változata hatalmas sikert aratott nemcsak a közönség, de a zsűri körében is csakúgy, mint a fináléban előadótt klasszikus, az "Ave Maria". A versenyben nyújtott nagyszerű teljesítményének köszönhetően saját, független "Prelude to a Dream" című kiadványa meg sem állt a Billboard Top Classical Crossover albumlistájának 2. helyéig. 

Az America's Got Talent második helyezettje csodálatos emlékeket őriz a versenyről: "Elképesztő volt az America's Got Talentben szerepelni, mert valódi segítséget nyújtott ahhoz, hogy elérjem az álmaimat." - meséli Jackie. "Lehetővé tette, hogy megmutassam a tehetségem, és a műsornak köszönhetően jöttem rá arra is, hogy mennyire szeretek énekelni." 

Amikor elérkezett az idő, hogy a versenyt követően első lemezén dolgozzon, egyértelmű volt, hogy a korábbi, klasszikus műfajban szeretné folytatni az éneklést, beleértve az örökzöld karácsonyi dalokat is. 

"Teljesen egyértelműnek tűnt a versenyen kívül az ő hangjával ezeket a dalokat énekelni mintegy bemutatkozásként. Meg kellett találnunk azokat a műveket, amiket egy 10 éves kislány előadhat." - mondja Mike. 

Marius DeVries producer - aki Jackie egyik példaképével, Josh Grobannel is dolgozik - közreműködésével 3 nap alatt vették fel az album dalait a legendás Los Angeles-i Capitol Tower stúdióban. 

Míg más kislányok inkább popdalokat szeretnek énekelni, addig Jackie tökéletesen tisztában van azzal, hogy tehetségét hogyan kell használnia. "Nem igazán jó a hangom a popzenéhez" - nyilatkozta a WPXI-nek. "De ha illene is a hangom a popzenéhez, akkor is inkább a klasszikus zenével foglalkoznék, mert ezen keresztül kifejezhetem az érzelmeimet, ráadásul popdalokat más gyerekek is szépen tudnak énekelni." 

Egyéb zenei képességeit is folyamatosan fejleszti, tanul hegedülni és zongorázni is. Édesanyja szerint a Keresztapa című film főcímzenéjét is el tudja játszani. 

2011 elején kezdett dolgozni vadonatúj albumán Jackie. "Ezek nem olyan dalok lesznek, amiket mindenki csak úgy megismétel" - vélekedik Lisa. "Már meglévő dalok cover változatai kapnak helyet az új lemezen, melyek talán új megvilágításba helyezik őket." Jackie már dalszöveget is elkezdett írni, de ezzel kapcsolatban Lisa aggódik egy kicsit. "Teljesíteni kell az iskolában, családi életet élni, és ott van még a karrierje is." 

Ráadásul időt kell szakítania arra is, hogy játsszon a család háziallataival, melyekről a Tonight showban mesélt. Állítása szerint 9 páncélos rákja, 2 tengerimalaca, 3 kutyája, 2 macskája, egy gyíkja, 3 békája és 4 kacsája van, így nem csoda, hogy Jay Leno megkérdezte tőle, egy bárkán lakik-e

Mike és Lisa megpróbálják a lehető legátlagosabb mederben terelgetni Jackie eletét."Mindig bajba keveredik, mint bármelyik más 10 éves. Van, amikor nem tud játszani a barátaival, mert sok leckét kapott...és meg kell csinálnia mindent, amit a vele egykorúaknak: kitakarítani a szobáját, rendet rakni, ilyesmiket." 

De a legtöbb 10 éves nem tudja, mivel szeretne foglalkozni felnőttként. Jackie azonban a következőket nyilatkozta a WPXI-nek: "az az álmom, hogy ebből egy karrier kerekedjen." Most, főként fiatal kora ellenére nagyon önzetlenül belátta, hogy az ő sikere másokat is inspirálhat. "Ha valakinek van egy álma, akkor mindenképpen tennie kell érte, mert ez történt velem is, és az álmom végül valóra vált." 
Ráadásul az álom még csak most kezdődik... 

Jackie Evancho, a kisállatok nagykövete

A kisállatok nagyköveteként Jackie magára vállalta a Mission: Humane kampány szóvivői szerepét, melynek lényege, hogy más gyerekek figyelmét is felhívja az állatvédelem fontosságára. A Mission: Humane a legkülönfélébb állatokkal kapcsolatban igyekszik informálni a gyerekeket, és abba az irányba terelni őket, hogy gondolkodjanak felelősségteljesen az állatokkal kapcsolatban, és bátorítsanak erre másokat is. 

A Mission: Humane a legkülönlegesebb állatvédelmi helyzetekre és kampányokra fókuszál, például arra, hogy elmondja a gyerekeknek, hogyan kell az iskolában klubot létrehozni, vagy mit tudnak tenni azért, hogy jobbá tegyék az állatvédelem helyzetét. Az aktuális kampányok a szaporítók ellen lépnek fel, az állatkínzás megelőzéséért kampányolnak, valamint a vadon élő állatok megóvását tűzték ki célul; emellett pedig a fókák védelme a legfontosabb küldetésük.
2010-től Jackie Evancho azon dolgozik az Egyesült Államok The Humane Society nevű közösségével, hogy megvédjék a fókákat a kegyetlen vadászoktól.

Jackie azonban nemcsak a bébifókák sorsát viseli szívén, minden állat fontos számára, éppen ezért találta őt a legmegfelelőbb nagykövetnek a Human Society. Jackie-nek az a feladata, hogy megossza a rajongókkal az állatokkal kapcsolatos fontos információkat, és más gyerekeket is arra bátorítson, hogy felelősséget vállaljanak.

A fókák védelme

Jackie a Human Society-hez azért csatlakozott, hogy határozottan fellépjen az ellen, hogy a fókákat megölik a bundájukért. 
A fókák gyönyörű állatok, akik azért érkeznek Kanada partjaihoz, hogy világra hozzák kicsinyeiket. Születésük után a bébi fókáknak gyönyörű hófehér bundájuk van, ami segít nekik elrejtőzni a hóban és a jégtáblákon. Jelenleg illegális a bébi fókákra vadászni, de sajnos az alig két hetes korukban bekövetkező vedlésük ellenére is legyilkolják őket Kanada partjainál. Az amerikai és a nemzetközi The Human Society folyamatosan dokumentálja a Kanada partjainál történő vadászatot és az azzal járó horrort, hogy így is nyomást gyakoroljon Kanadára annak érdekében, hogy véget vessenek az éves vadászatnak. A szervezet egy jelentős bojkottot rendelt el a kanadai halételek ellen, hiszen leggyakraban a horgászok azok, akik a fókákat megölik. Napjainkig több mint 650000 polgár, 5500 étterem, élelmiszerbolt és chef iratkozott fel a listára. 

2010-ben Jackie a Protect Seals kampány keretein belül a "Nella Fantasia" című dalát adta elő Los Angelesben, a Chefs for Seals elnevezésű rendezvényen. Nézd meg a fenti videófelvételt, amelyben Jackie elképesztően gyönyörű énekhangját is hallhatod. 

Alma Együttes

Alma Együttes

Az együttes kezdetben csak felnőtteknek koncertezett, később egy véletlen megkeresés kapcsán kezdtek el gyerekeknek zenélni. Az egyedi hangvételnek és a nagy sikernek köszönhetően sorra érkeztek a hasonló felkérések, és egy idő után azon kapták magukat, hogy már szinte kizárólag gyermekkoncertjeik vannak - így nőtték ki magukat gyerekzenekarrá. A médiában is egyre népszerűbb zenekar manapság évi közel 350 teltházas koncertet ad művelődési házakban, óvodákban, iskolákban, fesztiválokon, road-showkon, céges rendezvényeken.  A családi koncertek során az egyedi stílusú etno zenét játszó együttes improvizatív módon kezeli a táncos-zenés együttlétet: a gyerekek, sőt a szülők is aktív részesei és formálói a sok vidámsággal fűszerezett műsornak. Sikerük kulcsa a gyermeklelket megérintő őszinteségben, a „nevető” és „tánc-izmokat” egyaránt megmozgató képességükben rejlik.

Makám együttes 

Interaktív gyerek és családi műsoraikban, a téma az állatvilág és az ember, különösen a gyermekek kapcsolata. Műsoraik játékos formában igyekeznek közelhozni a mai városi gyermekekhez a természetet, az erdőt, mezőt, tavat, folyót, s a benne élő állatokat. A dalok nem csak a gyerekeket szólítják meg, kicsit, nagyot, öreget egyaránt hív, kik játékos kedvüket megőrizték. 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.