Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hobbi

Ha van egy jó hobbink, sosem unatkozunk. Sokmindent lehet gyűjteni, bélyeget, képeslapot, szalvétát, matricákat...de az igazán izgisek a különleges gyűjtemények. Gondoltad volna például, hogy...

Johnny Depp babákat gyűjt!

Johnny Depp mindig rendkívül egyedi, de ezt senki sem gondolta volna. A színész egyik hobbija, ugyanis a legkülönfélébb babák gyűjtése. De vajon mit csinál velük?

A Karib-tenger kalózai című film főszereplőjének az utóbbi időben elég zűrősre sikeredett az élete. Ilyenkor fontos, hogy az embernek legyen valami olyan elfoglaltsága, illetve hobbija, ami eltereli a figyelmét, hogy ki tudjon kapcsolódni.

Johnny Depp-nek egy nagyon vicces hobbija van, ugyanis sztárokról mintázott babákat gyűjt. Egy közeli barátja a Daily Star nevű lapnak mesélt a híresség furcsa szenvedélyéről: „Több tucat limitált szériás Barbie-ja van. Olyan babái vannak, amelyek Beyoncéra, Elvis Presley-re, illetve a High School Musical szereplőire hasonlítanak.”

Ennél már csak az meglepőbb, hogy még a babák kiegészítőit is gyűjti, ennek köszönhetően mindig át tudja őket öltöztetni. A bennfentes szerint az egyik legextrémebb baba egy színésznőről Lindsay Lohanról lett mintázva.

Szóval ezt csinálja Johnny Depp amikor egy fárasztó munkanap után hazaér. Elég furcsa hobbi, de ettől csak még szimpatikusabb ;-)

És te mit gyűjtesz?

I  Barbie  

Barbie evolúció

53 éves ez a hölgy, aki még mindig egyike a legcsinosabbaknak. Szőke haja, pisze orra, széles mosolya, karcsú dereka, magassarkúért kiáltó lábfeje tette az egyik legnépszerűbb játékszerré.

 

Barbie-sztori

Az amerikai szépség útja eredetileg Európából indult: Ruth Handler üzletasszony egy Bild Lili nevű divatbabát vett szuvenírként Barbara nevű lányának Németországban. Még két ilyen játékot vásárolt, s ezeket a Mattelhoz vitte, majd 1959. március 9.-én a New Yorkban tartott International Toy Faire-en debütált a Ruth lányáról elnevezett, zebracsíkos fürdőruhában feszítő divatbaba. Az eredetit továbbra is a Mattel gyártja, ám számos játékgyártó cég próbálkozik Barbie-szerű klónokkal, melyek közül a legjobban sikerült Sindy, a Hasbro kockás hasú, mozgékony tinije.

 

Viták a plasztik csodáról

Barbie örök – 1959 óta töretlen siker övezi a törékeny plasztik nő karrierjét. Kislányok milliói játszottak, játszanak vele és barátaival. A Barbie baba azonban hosszú átalakuláson ment át az évtizedek alatt: arca, teste és haja is sokat változott, míg el nem érte a 2012-es küllemét. Még mindig sok a vita róla, hiszen furcsa testarányai, „merev” és tökéletes arca torz példa lehet a gyermekeknek. Egy másik nézet szerint Barbie is csak egy játék, attól, hogy öltöztetik, és papás-mamásat játszanak, Ken segítségével, még nem akarnak Barbievá válni a kislányok. Imponáló ugyan a szőke szépség tökéletessége, de mivel általában maximum 11-12 éves korukig játszanak velük, az igazi szocializálódási, és személyiségfejlődési szakaszban már nem Barbie a „példakép”. Sokkal nagyobb veszélyt jelent a mai kislányokra nézve az elferdült celebvilág, a modell testalkat népszerűsítése, a média által sugallott tökéletes nő képe. Egyesek a szilikon mellek elterjedését is Barbiera kenik, de a Mattel sok egyéb vita és peres ügy után frappánsan válaszolt: a csodanőnek ugyan valóban nagy a melle a derekához viszonyítva, ám formája egyáltalán nem hasonlít a szilikon cicikre. A muzulmán országokba be sem teheti a lábát, helyette Fulla néven forgalmazott, természetesen Barbie-szerű arccal rendelkező muzulmán „barátnőjét” árusítják.

 

Barbie evolúció

Ahogy változtak a szépségideálok, úgy változott a szőke lány is: a szemöldöke, a szeme, az orra, a szája, az álla és természetesen a sminkje is mindig az adott éra divatját követte. A testarányai igazán keveset módosultak: maradt a vékony, hosszú láb, a darázsderék, a kb. ’C’ kosaras mell is. Ellenben a kezdeti, sőt, egészen a ’90-es évekig tartó „elvágott derék” mára megváltozott, és normális, köldökkel készített, kicsit nőiesebbre alakított derekat és csípőt kapott. A karok hol derékszöget zárnak be, hol egyenesebbek, sőt, hajlíthatóak is léteznek. A kezek pedig…az ikonikus integetésre kitaláltak: egymáshoz szorított ujjak, mereven, mégis „kecsesen”. S, hogy ne csak beszéljünk Barbieról, jöjjön egy fényképalbum az 53 éves, mégis örök fiatal szőkeség pályafutásáról!

Hogy kinek tetszik, kinek nem, az mindenkinek a saját döntése!

 

Az első, és a '60-as évek

 

 

'70-es évek

 

 

 

'80-as évek

 

 

 

'90-es évek

 

 

2000 után

 

Napjainkban...

 

stylemagazine.hu

 

A Lego is közkedvelt szórakozás, népszerű hobbi. A legózás kedvelőit biztosan érdeklik a legújabb Lego hírek:

 

 

I  LEGO

A dán LEGO Csoport 2012.augusztus 10-én ünnepelte megalakulásának 80. évfordulóját. Ismerjük meg mi is a Lego történetét:

Gyerekek építették újra Japánt

A különleges alkotáson 5000 japán gyerek dolgozott, 6 különböző régióból.

Lenyűgöző LEGO makettet építettek a japán kisiskolások abból az alkalomból, hogy az építőkockákat gyártó óriás immár ötvenedik éve van jelen a szigetországban. A nem kizárólag a jövő építészeit célzó játék Japánban óriási népszerűségnek örvend, és nemcsak azért, mert fejleszti a kreativitást és a problémamegoldó készségeket, hanem azért mert remek időtöltés.


Az egész országot újjáépítették - My Modern Metropolis

A cég japán jubileumát nemcsak a cégvezetés ünnepelte, hanem maguk az érintettek is: azok a gyerekek is, akiknek színesebbé teszi a mindennapjait a játék. Az egész országra kiterjedő Build Up Japan kezdeményezésen összesen 6 különböző régió 5000 gyereke vett részt. A céljuk az volt, hogy létrehozzák az ázsiai ország térképét, de nem az unalomig ismert épületekkel.

A gyerekek feladata az volt, hogy engedjék szabadjára a fantáziájukat és örökítsék meg azt, ahogy Japánt elképzelik.

Forrás:  Kultúrpart

Újra a briteké a legmagasabb Lego-torony

    Tíz emelet magas !!! 32 méteres tornyot építettek Lego-játékelemekből Nagy-Britanniában, amivel visszahódították a világelsőséget. 

Önkéntesek százai négy napon át dolgoztak a tornyon, több mint félmillió elemet használtak fel. A torony vízszintesen épült, hogy minél többen dolgozhassanak rajta, és csak a végén állították a talpára. A művelethez daru kellett.

A világrekord a windsori Legoparkban született. Négy éve is ott döntöttek Lego-toronyrekordot 29 méter 26 centis magassággal, ám a világcsúcsot elorozta Dél-Korea az idei év elején - adta hírül a brit Metro újság.

Brick work ... a Lego family in Windsor.

 

MIÉRT SZERETJÜK A VONATOKAT?

Szinte mindenkit, gyerekeket-felnőtteket egyaránt elvarázsolnak a kattogó-sípoló-zakatoló-pöfögő vonatok és mozdonyok, legyen szó régi gőzmozdonyokról, erdei kisvasutakról, a legmodernebb száguldó gyorsvasutakról, vagy akár terepasztalon, szobánk szőnyegén vígan köröző pici makettekről. Ez a vonzalom sokszor nem múlik el később sem és sok felnőtt is belefeledkezik a vonatos játékokba, sőt izgalommal vár egy-egy kalandos vonatutazást.

                                                      THOMAS ÉS BARÁTAI

File:Thomas Tank Engine 1.JPG

via wikipedia.org

Szereplők hangja: Ringo Starr, George Carlin, Michael Angelis (Angiában leghosszabb ideig), Alec Baldwin, Michael Brandon (az amerikai változat legtöbb részében), Pierce Brosnan (a legújabb sorozatban), és létezik egy szinkronos változat is. Ez kb. 10-15 perces, és a Minimax-on fut.

Gondoltad volna, hogy Thomas több mint 60 éves? 1945-ben írta az első könyvet Rev. W. Awdry anglikán lelkész. Az író, Awdry saját kisfia, Christopher szórakoztatására találta ki a történeteket a beszélő mozdonyokról még 1943-ban. Annyira sikeres lett a sorozat, hogy Christopher folytatta a történetek írását.

Thomas és Sodor szigetén élő barátai története 1984-ben került először képernyőre, amikor a televíziós jogokat Britt Allcroft, a sorozat leendő producere kapta. Thomas minden idők egyik legnépszerűbb karaktere, világszerte 80 millió példányt adtak el Awdry könyvéből. A sorozat indulásakor Ringo Starr, a Beatles dobosa nemcsak a történet narrátora volt, hanem a szereplők hangját is ő kölcsönözte. Egyedül Japánban és Dél-Koreában mutatták be az animációs filmet úgy, hogy nem egy ember, hanem más-más színész adta egyes szereplők hangját. Thomas bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe, amikor megépítették minden idők legnagyobb vasútmodelljét, és a történet egyik szereplőjét, Jamest.

Szereplők: Thomas ,Percy, Gordon, James, Edward, Henry, Toby, Emily és még sokan mások.

Vasúttörténeti Park

Budapest , XIV ker. Tatai út 95.

gyönyörűen gondozott tágas parkja, különleges kiállítási darabjai és érdekes programjai sok látogatót vonzanak, kellemes szórakozást kínálnak az egész családnak.

"Ahol kicsiny mozdonyok zakatolnak, ott van a Vasúttörténeti Park"
Utazz gőz- vagy dízelmozdonyok mögött Európa legnagyobb, vasúti élményparkjában!

 

Miért szeretjük a plüssállatokat?

 kroki.jpg

Mert át lehet őket ölelni!

Mert segítenek elaludni!

Mert jó, hogy mindig velünk vannak!

 

Az OOTS Esthex collection akkor jött létre, amikor a holland Esther Schuivens rábukkant egy gyermekkori rajzára, amit 4 éves korában készített. drawing Ez a rajz inspirálta a legelső Esthex bábu, Sofi baba megalkotására. Az Esthex kollekció most több, mint 20 darabból áll, babákból és plüssálatokból egyaránt, melyek mind önálló egyéniségek. A kollekcoó tervezése Hollandiában, gyártása Thaiföldön történik. Osmerkedjünk hát meg velük: 

forrás: inhabitots.com

 

RAJZOK

 

Kevés olyan felnőttek által kitalált és legyártott figura van manapság a kereskedelmi forgalomban, ami versenyre kelhetne a végtelen gyermeki fantáziával. Egyediségben és ötletességben a gyerekrajzok utánozhatatlanok, ezt felismerve pedig nem nehéz egy jól menő vállalkozást kiépíteni a téma köré. Így tett a kanadai Child's Own Studio, akik kifejezetten arra specializálódtak, hogy a gyerekek által beküldött rajzokból valódi, kézzelfogható babákat készítsenek a kitalálók számára. Az otthoni kézműves vállalkozás az elmúlt időszakban 200-nál is több figurát gyártott a kis megrendelőknek, amelyek furcsaságukban, illetve egyszerűségükben is nagyszerűek, magával ragadóak és szerethetőek.

 

 Ötletparádé - A fél pár zoknik dicsérete

Nem tudom, Nálatok hogy van ez, de nálunk egészen biztosan lakik egy házimanó, aki rendre elcseni a zoknik egyik felét. Mivel mindig reménykedem benne, hogy majd előkerülnek - és olykor ez meg is történik -, egy zacskóban gyűjtöm ezeket az árván maradt zoknipárokat. De hogy mit csináljak velük, ha sosem lesz meg a párjuk? Hasznosítani fogom őket: 

De csak úgy simán, agancsok nélkül is tündéri, és a Little Black Teapot blogon azt is bemutatják lépésről-lépésre, hogyan álljunk neki a zoknikutyának.

Hasonlóan cuki, ha nyuszit formázunk belőle. Kisebb gyereknek elkészíthetjük csörgőnek is, ahogy azt a Homemade by Jill blogon láthatjátok.


A Design Sponge ötlete: díszítés nélkül készítünk majmot, elefántot vagy kutyát.

És ha már kutya, ne feledkezzünk meg örök ellenségükről, a cicákról sem: a Kayaboo blogon erre találhattok útmutatót.

Zafi bloggerina kedvéért és két szép szeméért ebből az állati felsorolásból természetesen nem maradhatnak ki a baglyok sem. A Whimsy Loft blogon Zafi kedvencét mutatják be:

Talán nem is lehet egyszerűbben hasznosítani egy fél pár zoknit, mint ha polip készül belőle!

És a Light Blue Grey blog projektjéhez a zokni csak egy a sok egyéb alapanyag közül, de az eredmény pompázatos..

A legutóbbi ötlet nemcsak kedvencet jelent, de egyúttal játékszert is,lehet zoknihalakra vadászni!

A mitikus lények sem maradhatnak ki: hát ki tudna ellenállni egy ilyen elbűvölő zoknisárkánynak? Biztos vagyok benne, hogy még tüzet sem okád.

Persze, állatok helyett készíthetünk zokniból emberféléket is. Például csontvázat, ha kedveled a borzongató dolgokat.

De akár babát is. Bár a Designs by Kasia zokniemberkéje igazából egyúttal tekebábu is, így rögvest két legyet üthetünk egy csapásra, hiszen nemcsak ölelgetni lehet, de leütni is.

Meghatározható formák mellett jöhetnek a kissé amorf, szörnyen cuki lények. Zokniszörnyek a Favecrafts-ról.

Még egyszerűbb, de annál pofásabb verzió a Dawandán - a nyelvlógatós szörnyűségek:

És hát Supersockmonkeys hatalmas, hajlott fülű zokniszörnye se kutya:

Végül kicsit foglalkozzunk a Karácsonnyal is, gondoltátok volna, hogy zokniból készülhet karácsonyfadísz is?

De ha a hóembereket nem szeretnénk a fára pakolni, kitehetjük őket karácsonyi dekorációnak is. Elolvadni a fűtött szobában sem fognak, az egészen biztos.

Ti mit kezdtek a fél pár zoknikkal?

via tericrews.blogspot.com

MATRICÁK

 

Tavaly decemberben meglepően egyszerű, mégis hihetetlenül vicces művészi installáció készült aQueensland Gallery of Modern Art-ban. Yayoi Kusama művész egy nagy belső teret épített, ahol minden fal, szék, asztal, zongora, és a többi dekorációs elem is vakítóan fehér külsőt kapott, ami így tulajdonképpen óriási vászonként funkcionált a projekt további részéhez.

A következő lépés az volt, hogy a galériába érkező családok gyerekei számára különböző méretű, kör alakú színes matricákat adtak, majd megkérték őket, hogy vegyenek részt a mókában, és kedvük szerint ragasztgassák fel őket a fehér szobában. A képek tanúsága szerint a gyerekek két hét alatt egy vibrálóan színes foltos robbanássá alakították Kasuma The Obliteration Room címre keresztelt enteriőrjét. A jópofa installáció egyébként része a művész Look Now, See Forever című, március 11-ig megtekinthető kiállításának.

 

 

 

 

 

 

A VIDÁM MUPPET-TÁRSULAT:

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.