Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Divat

ŐSZ = HOSSZÚ PULCSI + LEGGING VAGY STRETCHFARMER + CSIZMA + EGY JÓ NAGY TÁSKA  

VAN GRAAF DIVATBEMUTATÓ:

fenykep-0040.jpg

fenykep-0043.jpg

fenykep-0046.jpg

fenykep-0049.jpg

fenykep-0050.jpg 

fenykep-0052.jpg

fenykep-0053.jpg

fenykep-0054.jpg

fenykep-0055.jpg

fenykep-0059.jpg 

ITT A TAVASZ:

DIVAT LETT A BICIKLIZÉS OLASZORSZÁGBAN

 DOLCE & GABBANA BRINGA

81465_dolcegabbanaanimalierbicycleviaemail954086-0x440_gallery.jpg

 

GUCCI BICAJ:

A gazdasági válság és a drága üzemanyag miatt az olaszok autó helyett egyre inkább kerékpárra ülnek.  2011-ben 1,75 millió biciklit adtak el – számoltak be a lapok a megváltozott közlekedési szokásokról. 

A legtöbben a városi utcákon használható city kerékpárfajtát választják, amely már két–háromszáz euróért megvásárolható. Ennek többszörösébe kerül az elektromos kerékpár, melyet egyre többen vesznek a dombokkal és emelkedőkkel teli Rómában.

A kerékpárdivat a kereskedők mellett a bicikliszerelőknek is kedvez. A Kétkerekű Járművek Nemzeti Szövetségének (Ancma) adatai szerint az olasz otthonokban harminckétmillió régi kerékpár van, ezek karbantartására egymás után nyitnak a szerelőműhelyek.

Kerékpárra álltak át az olasz divatházak is: elsők között a Dolce & Gabbana és a Gucci készített saját márkájú és stílusú bringát. Kerékpárhoz illő szoknyát, nadrágot és cipőt kínálnak az olasz butikok is.

Rómában,Az olasz fővárosban 2008-tól működő kerékpárkölcsönző szolgálat 29 állomásán 271 bringa bérelhető.

bicicletta dolce e gabbana,bicycle,street style

tumblr_m4nd15Yjbo1qaw9eqo1_400.jpg

forrás:mno.hu

képek: vogue.it 

CHANEL2013_HEAD-495x356.jpg

576868_406736396016242_208006672555883_1251653_1441010029_n.jpg

group-reuters_2219454a.jpg

via marybloom.myblog.it

PRADA: www.prada.com/fr/parallel-universes/cards

 

FARMERDZSEKI: EGY ÖRÖK ŐSZI ALAPDARAB

UNCSI A SÁLAD? 

KÖSD MEG MÁSKÉPP!

50+ VARIÁCIÓ 

40WaysToTieAScarf

forrás: www.scarves.net 

BEKÖSZÖNTÖTT AZ ŐSZ, A SZEZON SAPKADIVATJÁT TRENDI TOPMODELLÜNK, CICÓ MUTATJA BE:

CatAtelier

CatAtelier2

{Images by CatAtelier}

Ráadásképpen néhány GAP modell:

gap-2.jpg

gap-3.jpg 

gap-1.jpg

via erinholcomb.wordpress.com/gap.com

 

 

Itt lehet a magyar világdivat
A kalocsai minta az a világsiker lehet, amely hosszú idő óta a szemünk előtt van, mégis mintha most indulna el hódító útjára.

A kalocsai minta újabb állomása a legnépszerűbb közösségi oldalon található gyűjtőoldal, amely története egyszerű, de annál hatásosabb. Amolyan modern gyűjtésként funkcionál, ahol csupa-csupa eredeti minta található, és aki veszi a bátorságot, akár a legmenőbb kollekciók jövőbeni darabjaiként is előre láthatja az alkotásokat. A Kalocsai Cipők oldal több aloldalt foglal magába.

 Miért éppen most lett divatos a Kalocsai minta?

A kalocsai minta mindig volt, van, lesz, ez nincs időhöz kötve, a mostani 30 éves korosztály gyerekként ugyanígy hordta a hímzett ruhákat. Időnként az új generáció is "előveszi", megismeri, az egyre modernizálódó ruházat, és egyéb használati eszközök kiválóan alkalmasak az új ötletek kitalálására. 

 Hogy válhat a világon kedvelt motívummá?

Ez egyszerű, egyértelműen az internetnek, a médiának köszönhetően. 10-20 évvel ezelőtt még nem volt adott a globális internethasználat, ezért nem tudott elterjedni.

 

 

Lehet, hogy éppen most találtuk meg az esszenciát, amelyben egyszerre található a népi jelleg, mégis globálisan szerethetővé válhat a stílus?

Nincs esszencia, ezek a minták, motívumok mindig is a szemünk előtt voltak nagymamáinknál, dédiknél, leporoltuk őket, visszahoztuk, és itt megint az internet jön, nyilván ettől vált globálissá. 

Néhány fotón mi is bepillantást nyerhetünk abba világba, amely akár meghozhatja a nagy áttörést a divat világába, hiszen itt is érvényes a szabály, miszerint a megoldás mindig ott van előttünk. /stylemagazin.hu/

Lewis Hamilton kalocsai mintás Forma-1-es overallt viselt a Magyar Nagydíj időmérő edzésén. Az overall, amelyet Kalmár István tervezett, megnyerte a Hugo Boss és a McLaren csapat 30 éves együttműködésének alkalmából meghirdetett designversenyt. Novemberben 501 115 forintért vették meg a Roland Divatház árverésén a dedikált ruhát. Szintén novemberben Jenson Button, a McLaren csapat pilótája harmadik lett a Brazil Nagydíjon, az Interlagosi pályán egy kalocsai mintás overallban.

Forrás: MTI/EPA/Antonio Lacerda
Jenson Button kalocsaiban feszít

Decemberben a Madridban élő Csonka Gergő tervezett kalocsai mintás kapuskesztyűt Iker Casillasnak, a Real Madrid kapusának.

2012 márciusában Nicole Kidmant lefényképezték egy könnyű, kalocsai mintákkal díszített ruhában, ahogy felszállt a Los Angeles-i, majd másnap le a sydneyi repülőtéren. Áprilisban Suri Cruise, Tom Cruise és Katie Holmes kislánya a Nicole Kidmanéhez kísértetiesen hasonló kalocsai mintás ruhában fagyizott New Yorkban, édesanyja kíséretében. A ruhát a Suri Cruise Fashion Blog mexikói stílusú ruhaként írja le. Szintén áprilisban Emma Wattsont fényképezték le a kaliforniai Coachella zenei fesztiválon, ahogy egy kalocsai mintás blúzban partizik.

Forrás: Northfoto
Nicole Kidman könnyed kalocsaiban tartja gyermekét

Ugyanabban a hónapban, Magyarországon, a Converse cipőmárka hazai forgalmazója 2000 forint felárért kalocsai mintát hímez a cipőkre. Májusban az ausztrál fashion weeken Alice McCall bemutatja 2012/2013-as tavaszi-nyári kollekcióját, amelyet nagyban inspirálták a kalocsai népi motívumok. A divatlapok is megemlítették, hogy a tervező magyar motívumokat használt.

Forrás: MTI/Vajda János
Matyó hímzésű terítő

A Gyöngyösbokréta-mozgalom
1931-1944 között minden év augusztus 20-a táján ezen a néven rendezték meg a parasztcsoportok tánc-, ének- és játékbemutatóit Budapesten. A bemutatókon részt vevő csoportokból 1935-ben Bokréta Szövetség, később Magyar Bokréta Szövetség néven társadalmi egyesület alakult. A szövetség összefogta és irányította a "fiókszervezeteket", és szervezte a bemutatókat. A több mint 100 helyi szervezet a szövetség fennállása alatt mintegy 4000 tagot számlált. A Gyöngyösbokréta megszervezése, elnevezése, a bemutatók rendezése Paulini Béla nevéhez fűződik. Paulini eredetileg újságíró volt, és különböző irodalmi és műkedvelő színpadi munkák után ötvenéves korában állt a népművészeti mozgalom élére. A társadalom akkori vezető ereje a falvaktól a parlamentig, a tanítóktól a tudósokig figyelemmel kísérte és többségében támogatta a Gyöngyösbokrétát. A bemutatók népművészeti anyaga többségében értékes, hiteles hagyományanyagot képviselt, ezek jó része a Gyöngyösbokréta nélkül feledésbe merült volna. Forrás: Magyar Néprajzi Lexikon

Megjelenik a paprika és a duflapiros

Nagy szerepe volt a kalocsai motívumvilág újraértelmezésében Kovács Jánosné Király Ilusnak, az 1886-ban Kalocsán született hímző- és íróasszonynak. Ő a századforduló két híres kalocsai hímzőasszonya, Csuka Boris és Sándor Boris mintáit utánozta, akik még csak kék, piros és fekete virágokat hímeztek, zöldet csupán a falpingáláshoz használtak. Király Ilus használta először a zöldet a hímzésben a század elején, majd később olyan új színeket is elterjesztett, mint például a duflapiros, vagyis a rózsaszín. De nemcsak színekkel, hanem új mintákkal is gazdagította a kalocsai motívumvilágot. A két háború között terjedtek el az árvácskák, a szegfűk és a pipacsok sok más virágminta mellett. Ő és tanítványai - Pilisi Julis, Kővágó Maris - a harmincas évekre kiteljesítették az új kalocsai népművészetet. Az 1930-as évek elején jelent meg egy új alapmotívum, a paprika. Ekkor már mintegy harminc színt és sok száz mintát használtak. Bírálóik - merthogy ilyenek is voltak - bosszúságára, akik úgy vélték, hogy Ilus és követői elrontják a kalocsai művészetet.

A hetvenes években kezdte pályáját Szabó Éva, akit az idén májusban újra felkapott a magyar sajtó, miután kipingálta Aprilia Scarabeo robogóját.

Forrás: MTI/Varga György
Szabó Éva a kipingált robogóval

A kalocsai élt, él és élni fog

Ma a kalocsai motívumok tehát a harmincas évek óta nem látott reneszánszukat élik; nemcsak kezdő, vagy már neves divattervezők használják a Király Ilus és a többi íróasszony által továbbfejlesztett motívumkincset, de találkozhatunk vele a sportcipőtől (Tisza, Converse) az iPhone tokig, a műkörömtől a tortadíszig, egészen a magyar olimpiai csapat tagjainak formaruhájáig.

Forrás: Horváth Judit
Él és élni fog

De az összes celeb közül Matilda Ledger, Michelle Williams és a tragikus sorsú Heath Ledger kislánya érezte leginkább a kor szellemét, hiszen őt már 2009-ben lefotózták - augusztusban és októberben -, ahogy édesanyjába kapaszkodva kalocsaiban nyomul Los Angelesben.

A kalocsai minta rövid története
A kalocsai hímzés kialakulása a 19. század közepére tehető, ekkor Szeidler Ferenc 1860 körül megnyílt előnyomdájának ütőfái alapján készítették a mintákat Szakmár, Homokmégy, Öregcsertő és Drágszél - az egykori kalocsai szállások - asszonyai. A motívumok körvonalait eleinte az úgynevezett "kalocsai ütőfá"-val nyomták elő a vászonra, de a bérmunkában varrt darabok mellett az asszonyok, lányok saját használatú holmijaikat is hímezni kezdték, majd az előminták drága üttetése helyett az ügyesebb asszonyok először megpróbálták lemásolni a motívumokat, később már újításokat is bevezettek. A 19. század utolsó harmadára jelentek meg a fekete, vörös, kék virágmotívumok. A kezdeti időkben egyszínű lyukvarrás (hímzés) a nagyatádi fonalgyár megnyitása után színesedett ki igazán, mivel a gyár színtartó fonalai már megengedték, hogy különböző árnyalatokkal dolgozzanak az íróasszonyok. Ekkor jelent meg a kalocsai hímzésben a bordó, a sárga és a zöld fonal. /origo.hu/

Apróságok, amik feldobják öltözködésünket: A KITŰZŐK.

Mostanában nagy divatja van ruhatárunk saját kezűleg történő egyénivé varázsolásának, masnikkal, gobokkal, rojtokkal..., bármivel, ami éppen a kezünkba akad. Egy ilyen apró de nagyon kedves, hangulatos díszítési lehetóség egy jól megválasztott kitűző.

Árulkodhat személyes érdeklődésünkről, kedvtelésünkről:

b1.jpg 

Kedvenceim a tóbb részből álló együttesek:

risehip.jpeg

Kakocsai mintás:

b2.jpg

Matyó mintás:

 b3.jpg

Egyszerűbb darabok elkészítésével saját kezűleg is megpróbálkozhatunk:

b4.jpg

A megunt darabokat se dobjuk ki, szuper falidíszt készíthetünk belőlük:

b5.jpg 

b6.jpg

H&M ŐSZ:

Matekháziból csinált báli ruhát!

Ahelyett, hogy 200 fontot költött volna az érettségi báli ruhájára, ingyen megvarrta magának matekleckéből.

A 17 éves Kara Koskowich az elmúlt néhány évben a matekóra miatt több kiló papírt halmozott fel otthon. Mivel nem volt szíve azonnal kidobni a leckéket, de sikeresen leérettségizett, úgy döntött, szokatlan módon hasznosítja újra a már megszerzett tudást.

Ahelyett, hogy kortársaihoz és osztálytársaihoz hasonlóan vagyonokat költött volna az érettségi banketten viselt ruhájára, saját kezűleg elkészítette azt papírból. Vágott, ragasztott és hajtogatott, míg a 75 darab algebrai képletből el nem készült az egyvállas ruha.

 
Egy hét alatt készítette - Forrás: The Daily Mail

A végzős diák már márciusban nekikezdett a ruha tervezésének és készítésének, de csak a bál előtti héten haladt vele igazán sokat, mert saját bevallása szerint halogatós típus. Végül a remekmű és készítője, aki barátnőjével érkezett a bálra – és akinek szintén ő készített ruhát, méghozzá nejlonzacskóból – lett az egyik legnépszerűbb.

Forrás: The Daily Mail                                                                   

via mousecapades.com

disney, fashion, heels, mickey, mickey mouse, red

via favim.com

Mióta csak megjelentek az első rajzfilmekben, Mickey, Minnie, Donald, Goofey, Pluto és a többiek elmaradhatatlan szereplők a divatvilágban is, szinte nincs olyan szezon, hogy valamelyik Disney figura ne bukkanna fel a ruhadarabokon és kiegészítőkön, elsősorban természetesen a bébi- gyerek és tiniosztályokon. Mostanában a vezető divatházak rajzasztalait is birtokba vették kedvenceink, mert egy amerikai áruház Electric Holiday fantázianevű kampányát Disney karakterekkel reklámozza.

Tavi Gevinson még csak 16 éves. de már saját online divatmagazint vezet. Rookie nevű lapját 2011 őszén indította, előtte saját divatblogot írt. A blogot 11 éves korában indította.

Tavi már nem egyedül dolgozik, de továbbra is ő mondja ki a végső szót.. Honlapját naponta frissíti. Minden hónapban választ egy központi témát, a júliusi mottó például a SZABADSÁG.

Tavi hazájában, az Egyesült Államokban felkapott személyiség, de ez magánéletét nem érinti. Elfoglaltságai miatt sokszor hiányzik az iskolából, de házi feladatok alól ő sem kap felmentést, mégsem állíthat be az iskolába azzal: "Bocsi, divatblogger vagyok, nem gond, ha két héttel később hozom a leckém?"

forrás: rookiemag.com

tavi-articlelarge.jpg

TAVI GEVINSON 

Entering the California Redwoods...

Tavi ízlése állítólag csalhatatlan a divatban, a leghíresebb tervezők is meghívják bemutatóikra. Egyik tuti tippje: OVERÁLOK!

 over.jpg 

És egy másik nélkülözhetetlen ruhadarabb tikkasztó nyári napokonra idén a klasszikus kék farmersort:

short.jpg

  Némi kis szerencsével egy nyárvégi kiárusításon akár egy hozzá illő CONVERSE modellre is rábukkanhatsz:)

 conv2.jpg

Vagy inkább egy flip-flop papucsot választanál?

 I   FLIP-FLOPS

  A nagy nyári melegben ez a leglazább viselet, ráadásul nemcsak kényelmes, de aránylag olcsó is.  

 Amerikában annyira népszerű, hogy még nemzeti fip-flop napot is tartottak június 15-én.

ff4.jpg

ff6.jpg

Ezen a nyáron a Hawaii-mintás hódít: 

ff7.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De itt van néhány a legviccesebbek közül:

 PARKBA

ff2.jpg 

 

 

 

 

 

  

 

 

ff1.jpg                                                   MUPPETRAJONGÓKNAK

ÁLLATKERTBE

ff5.jpg   

PECÁZÁSHOZ 

ff8.jpg

 ZAC EFRON ÚGY LÁTSZIK ANNYIRA ODAVAN A SAJÁTJÁÉRT, HOGY MÉG ÖLTÖNYBEN SEM MOND LE RÓLA! 

zac-efron-suit-flip-flops.jpg

Ha érdekel 2012 nyári divat, lapozgasd a PAF magazin legújabb számát:

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

CAMILLE & PÁRIZS

ELIN & NEW YORK CITY

 TE & BUDAPEST 

Te hová vinnéd el a stábot Budapesten, ahová a városnéző buszok nem járnak. Melyik a kedvenc parkod, fagyizód, játszótered, cukrászdád, boltod?

20120808

EGY ELMARADHATATLAN NYÁRI RUHADARAB: A PÓLÓ

                

 

Már megszoktuk, hogy az egyszínűeken kívül számtalan mintás, vicces feliratú, reklámüzenetet hordozó pólót találhatunk, sőt akár saját készítésű képpel díszített egyedi pólót is beszerezhetünk, de most egy meghökkentő újdonság bukkant fel a pólópiacon:

ITT A PROGRAMOZHATÓ OKOS PÓLÓ!

Egy amerikai cég elkészítette a prototípusát egy kijelzős pólónak, amelyen számtalan minta és szöveg megjeleníthető.

A TshirtOS egy 100% pamutból készült programozható, hordható és mosható felső, amely egy rugalmas kijelzővel rendelkezik. Emellett képes beszélni a telefonnal is, így a pólón keresztül megoszthatóak a Twitteres frissítések, a Facebookos posztolások és az Instagramos képek.

A technikát kombinálták egy Bluetooth-os mikroprocesszorral, amin keresztül a póló kommunikálhat a zsebben lévő iPhone-nal, és az erejét használva rengeteg dolgot megtehet. Fotót készít és automatikusan feltölti a képeket az Instagramra.

A tshirtOS-ből egyelőre csak a prototípus létezik, aminek árát taktikusan nem is árulta el a csapat. A CuteCircuit a póló Facebook oldalán gyűjt érdeklődőket, akikre támaszkodva kiadhatják az első sorozatgyártott verziót

 Az 1024 apró LED lámpából álló 32x32 pixeles kijelző teljesen észrevehetetlenül beágyazódik a póló anyagába.

A ruhadarab rendelkezik egy kamerával és egy gyorsulásmérővel is, valamint csatlakoztatható hozzá fejhallgató vagy headset.

A high-tech pólót a CuteCircuit cég fejlesztette ki. „Ez a póló az önkifejezés eredeti vászna” - mondta Peter Moore, a márka igazgatója. „Viselhetsz mosolygós arcot, vagy Frankie Says Relax feliratot, a kedvenc pólód elmond valamit a világnak rólad.”

Forrás: WikiTech

És még egy szokatlan pólóhasznosítási újítás:

A „sütőben pirított” póló lehet az alapja annak a futurisztikus ruházatnak, amely energiával látja el a mobiltelefonokat, a táblagépeket és más elektronikus kütyüket.

 


A Dél-Karolinai Egyetem két mérnökének kutatása kimutatta, hogy a bárhol beszerezhető póló olyan anyaggá alakítható, amely szuperkapacitású kondenzátorként működik, és eltárolja az elektromos töltést - ismertette kutatók eredményeit az Advanced Materials folyóirat.

Hsziao-tung Li, az egyik tervező szerint ezekkel a kondenzátorokkal feltölthetjük a mobiltelefonokhoz hasonló, hordozható elektronikus készülékeket. „Mindennap ruhát viselünk – tette hozzá. – Egy nap pamutpólónk több funkcióval is rendelkezhet.”

Li és kollégája, Li-hung Pao egy helyi boltban vásárolta meg a kísérlethez felhasznált pamutpólót. Ezt követően a ruhát fluoridba áztatták, megszárították, majd megpirították egy sütőben, oxigén nélkül, hogy meggátolják a ruha elégését. A "sütés" ellenére az anyag rugalmas maradt.

„Így stabil, szuperkapacitású kondenzátor jött létre” – mondja Li. A ruhaanyag alapú kondenzátor több ezerszer képes feltöltődni és lemerülni, miközben teljesítményének csak 5 százalékát veszíti el – fedezték fel. Módszerük a ruházat alapú kondenzátor előállítására olcsó, és nem alkalmaz a környezetre káros vegyületeket – tette hozzá Li.

Li laborja csak egyike annak a számos kutatóállomásnak, ahol olyan, ruhaanyagra épülő elektronikát igyekeznek kifejleszteni, amely hordható készülékekké avanzsálhat. A kutatás olyan kabátujjakhoz és kanapé kéztámaszokhoz vezethet, amelyek elektronikai vezérlőegységekként funkcionálhatnak többek között zenei készülékek vagy termosztátok számára, illetve olyan „okos ruházathoz”, amely figyelemmel követi az emberek egészségi állapotát.

magazine.ffmoda.com/assets/PDF/hu-hu/mag2012.pdf 

ARANYSZÍNŰ BALERINACIPŐ

balerina.jpg

A Converse story - Dicső múlt

A Converse ruhákat és cipőket készít mindenhol és mindenkinek - aki kreatívan, optimistán és forradalmian él. 1908 óta (és ki tudja, meddig) azért létezik a márka, hogy provokáljon, inspiráljon és hogy elkísérjen - akár egy pályára, a fűre vagy a betonra, egy klubba vagy stúdióba vagy bárhová máshova.A harmincas évei végén járó elismert cipőipari menedzser, Marquis M. Converse 1908-ban alapítja meg saját cégét Converse Rubber Shoe Company (másik ismert nevén Boston Rubber Shoe Company) néven Massachusetts állambeli Malden városkában. 1910-ben a Converse már 4 000 pár cipőt gyárt naponta, és 1915-ben elkészíti az első sportcipőjét is, a teniszezőknek. Az igazi fordulópont 1917-ben köszönt be, ebben az évben vezetik ugyanis be a piacra a Converse All Star kosárcipőt. 1921-ben ad munkát a Converse Charles H. "Chuck" Taylor egykori kosárjátékosnak, aki a cipő értékesítője és nagykövete lesz. 1923-tól dedikálja is azokat. Amikor az Egyesült Államok 1941-ben belépett a II. világháborúba, a Converse lábbeliket, parkákat, poncsókat, védő- és egyéb ruházatot szállított a pilóták és a gyalogos katonák részére. Az 1950-es és '60-as évekre a Converse népszerű márkává érett.Converse Évkönyv néven művészi címlappal kiadványokat jelentetett meg, amelyek a cég gimnáziumi és főiskolai, egyetemi sportban betöltött szerepét mutatták be. 1974-ben egy kicsit megváltozott a csuka. Megjelent a nagy, világos csillag oldalt.1986-ban vezették be a Weapont, a sportot és a kultúráját azóta is meghatározó kosárlabdacipőt. 1996-ban jött az All Star 2000, az első kísérlet, hogy a Chuck Taylor All Star cipőt kortárs technológiával ötvözzék. Termékek: Chuck Taylor All Star Jack Purcell One Star Star Chevron.

zodiac-sneakers-converse-barg-pp.jpg

Horoszkóp mintás modellek

http://www.bargainist.com

Loooove it

via freaksy.tumblir.com

Ez nem ConVerse, hanem egy Soisire Soirtebleu nevű olasz márka:

soi.jpg

via marybloom.myblog.it

 

HASZNÁLD BÁTRAN: SZÁJFÉNY

K-ÖRÖMLAKKOK

(Source: kateyflanagan)

 (Source: peppercream)

nailpolishlives:
~ Flamingo nail art:)
   Inspired by http://www.rina-alcantara.com/2011/11/nail-art-fun-with-flamingos.html

nailpolishlives:

sammersaurus:
12 Days of Christmas Nails: Day 4Let It Snow!

sammersaurus:

wow.

 (Source: crescent--bay, via official-polish-addict)

Hosszabbítsd meg a nyarat a körmeiden. Ezek a vagány dinnyekörmök Lőrinc napja után is felidézik a meleg nyári napokat.

via rookiemag.com

A klasszikus Nivea krém évtizedek óta a jól ismert kék tégelyes csomagolásban kapható, de időről-időre limitált szériás külsővel jelentkezik. Idén sincs ez másként, az őszi időszakban a zodiákus jegyei elevenednek meg a a Nivea krémek fém tégelyén. A "tartalom" persze változatlan, immár több, mint 100 éve. A hagyományos, jól bevált krém intenzíven hidratál, puhává és bársonyossá varázsolja a bőrt. NIVEA_Creme_Gemini.jpeg

via makeup.blog.hu

bts-braids-08.jpg

A világ legdrágább retikülje

Az elszánt rajongók éveket is várhatnak, mire kézbe foghatják.

Azt, hogy a legújabb Hermes-féle Birkin-táskára is éveket kell majd-e várni, egyelőre nem tudjuk. Az azonban köztudott, hogy a Birkin-táskákra általában várni kell: van, akinek 4 évébe is belekerül, mire végre kezébe foghatja a várva-várt darabot, olyan hosszú a várólista.

 
Tervezője két évig csinosította a különleges táskát

Az amerikai nők nagy kedvence, a Birkin-táska (ami rövid idő alatt státuszszimbólummá vált), az 1970-es években indult hódító útjára. Egy közepesen elismert francia színésznőtől, Jean Birkintől kapta a nevét, aki a legenda szerint egy alkalommal a Hermes elnökével utazott egy repülőn és eközben lerajzolta neki a szerinte tökéletes női táskát.

A Hermes állítólag azóta nem változtatott a bevált stratégián: a táska évtizedek óta pontosan ugyanúgy néz ki, csak a díszítése változik. Mint a mostani legdrágább darabnak is, amin tervezője Pierre Hardy két évig dolgozott. A különleges Birkint arany és jó pár különleges drágakő díszíti, és 417 millió forintnak megfelelő dollárba kerül.

A shea vaj a natúrkozmetikumok kedvelt alapanyaga, egy közép-Afrikai diófa fajta terméséből sajtolják ki. Hidratáló, enyhe gyulladásgátló és kismértékben fényvédő hatása is van, használata érzékeny bőrűek számára is javasolt.

Amit a szőlőmagolajról tudni érdemes:
A szőlőmagolaj érett szőlőszemek magvából készül, és linolénsav tartalmával tűnik ki. Zöldessárga színű, jellegzetes illatú, mely a feldolgozott szőlőéhez hasonlít. Ízét 200 °C felett is megtartja, füstpontja 250 °C ezért más olajoktól eltérően sütési hőmérsékleten kevesebb káros égéstermék keletkezik. Az E-vitaminban különösen gazdag olajok közé tartozik. A szőlőmagvak gazdagok procyanidinokban. Ezek a flavonoidokhoz tartoznak, amelyek az anthociánokkal (aromaanyagok) állnak rokonságban. A procianidin a C- és B-vitamin, valamint a béta-karotin mellett ma a legismertebb gyökfogó, tehát antioxidáns. A-vitamin, B-vitamin család, C-vitamin, E-vitamin, F-vitamin

A szőlőmagolajat külsőleg és belsőleg egyaránt használják.

Belsőleg használva a következő előnyös tulajdonságai vannak:

 • szívbarát és védi a keringési rendszert a meszesedéstől
 • erősíti a vérereket és a hajszálereket
 • növeli a HDL (jó) koleszterin szintjét és csökkenti az LDL (rossz) koleszterin szintjét
 • csökkenti a trombózis lehetőségét
 • magas antioxidáns tartalma miatt gátolja az öregedést és fiatalítja a bőrt
 • védi a sejteket a káros hatásoktól és gátolja a rák kialakulásának veszélyét
 • kedvező hatása van a prosztatára és az impotenciára
 • nőknél a változó kor kellemetlen tüneteit enyhíti
 • védi az agyat a szabad gyököktől és javítja az emlékező képességet
 • védi a szemet, segíthet megakadályozni a szürke hályog kialakulását

Külsőleg alkalmazva főleg a kozmetikai célú felhasználása jelentős:

 • javítja a bőr simaságát és rugalmasságát
 • regenerálja a kollagén szöveteket
 • regenerálja a hajhagymákat

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Peak pseudogout, sphincter-saving artist mononeuritis rifampicin.

(uarison, 2019.05.06 16:33)

[url=http://mewkid.net/buy-prednisone/]Prednisone Online[/url] <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Prednisone</a> kmz.pvxt.kafa.eoldal.hu.svi.uy http://mewkid.net/buy-prednisone/

Cheapest Cialis Pills Ellaciree

(EllAfforp, 2019.04.01 00:21)

Propecia Epilobio Andorra Cialis Apotheke Forum Comprar Levitra Sin Receta [url=http://tadalaffbuy.com]cialis prices[/url] Comment Durer Plus Longtemps Chambres Cialis 10 Mg Indicazioni Viagra generique belgique

Priligy Farmacias Chile KelPriche

(KelPriche, 2018.12.27 03:17)

Acheter Levitra En Streaming [url=http://ordercheapvia.com]viagra[/url] Donde Compro Viagra Azithromycin 250mg Canada Get Nexium Cheap Uk Propecia Without Prescription Clomid Achat Vallee D Aoste [url=http://drugsor.com]canadian generic levitra[/url] Cialis 5 Mg Prezzi Levitra Australia Prices [url=http://cure-rx.com]generic cialis overnight delivery[/url] Cialis En Pharmacie Forum Eastern Canada Pharmacy For Levitra Cialis Simili Can I Buy Zithromax In Canada [url=http://levipill.com]buy levitra generic online[/url] Le Prix Du Viagra Pharmacie Generic Finasteride International Buy Lasix Without Prescription [url=http://mpphr.com]priligy euro[/url] Ed Cause Dapoxetina Svizzera Windsor Canada Online Pharmacy Kamagra Oral Jelly Online Australia Isotretinoin Mail Order Virginia Beach [url=http://ciali40mg.com]cialis prices[/url] Confezione Viagra Online Chemist Nizagara